Hingsthållarens egen beskrivning av Canterbury 1226

Canterbury är en ädel mycket långbent hingst av bästa typ. Han har mycket starka gångarter och stor hoppkapacitet. Han är känd hos ryttarna för att lämna ridbara och arbetsvilliga hästar av bra temperament.

Canterburys äldsta avkommor födda i Tyskland tävlar framgångsrikt i svår hoppning, ****-stjärnig fälttävlan internationellt, svår dressyr och körning. Dottern Cosma tävlade som 7-åring unghäst-VM i hoppning i Zangersheide och var 2018 förra året som 8-åring yngsta deltagande häst i EM i fälttävlan dessutom en av de få som var felfria i både terräng och hoppning. Hon tävlade 2019 fyrstjärnig fälttävln och 145-hoppning. Dottern Cool Pleasure tävlade 150-klasser hoppning internationellt och godkända sonen Canetti tog placeringar i svår dressyr.


2017 hade Canterbury sin första årskull tävlande avkommor i Sverige och av 5 tävlande hästar så kvalade 3 av dessa till Breeders Trophy på Flyinge i hopp och fälttävlan, en var i final på Elmia och en från andra årskullen kvalade direkt till Falsterbos 4-årshoppning.

Canterburys poäng på bruksprov:
Skritt:9
Trav:8
Hoppning: 9
Ridbarhet: 9
Galopp och hoppning i terräng: 9,5

Bilder

Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.