Hingsthållarens egen beskrivning av Hotlix (SWB) 9522

Hotlix (SWB) 9522

Hotlix är godkänd hos SWB och hos AES. Han har en utmärkt typ och sida och ett fantastiskt temperament, jättebra ridbarhet, god balans och hoppar med utmärk teknik, scoop, stort mod och försiktighet.

Hotlix har en fantastiskt stam, där både moders och faderslinjen lämnat riktigt, riktigt bra hopphästar! Se Horsetelex bild intill. Hotlix mormor Candyline H (ELIT) har lämnat nästan 100% svårklass hästar och den sista är på väg dit. Hotlix har således mostrar och morbröder, samt mosters son, som alla går eller har gått svår klass hoppning. Mormorns syster, Heliotrop, var ett tag Sveriges bästa häst och tävlade i landslaget tillsammans med Helena Hugoson. De vann bl.a. på Scandinavium. Alla som var med i hoppsvängen på 80-talet minns henne.

Hotlix moder Toffifee är på gång upp i klasserna och debuterade 135 cm förra året. Hon är riktigt bra och vi tror mycket på henne för framtiden. Hotlix själv var finalplacerad i Falsterbo 2022. Hotlix blev även uttagen till Unghäst-VM, Zangersheide, Belgien, där han blev bästa SWB-hingst. Efter det blev han direkt godkänd och upptagen även till AES stamboken.

Hotlix har 2022 fått sin första fölårgång och alla fölen blev väldigt vackra, ädla föl med korrekt benställning. Alla fölen fick vita tecken, som stjärn & snopp eller bläs, vilket verkar nedärvas starkt, då även fölen med mödrar utan tecken fick det.

Hotlix har tagits fram, utbildats, tävlats och matchats av dottern på gården, Lydia Lindén. Tillsammans fortsätter de nu sin gemensamma resa upp i klasserna.

Välj Hotlix när du vill ha:

En fantastisk ridbarhet och fin mun
God balans
Utmärkt temperament & lynne
Bästa tänkbara prestationsstam
En ädel, vacker, modern hopphästmodell
En typförbättrare som ger vita tecken och vackra ansikten
En naturligt välbenad & sund individ - fri från WFFS och OCD (Osteochondros) samt struppipning
Hotlix kommer år 2023 att tjänstgöra via naturlig betäckning fram till och med den 15/8-23 hos oss på Ale Ridsport, Starrkärr 103, Älvängen. Vi tar inte ut någon stationsavgift, utan endast avgifter enligt nedan, vilket gör naturlig betäckning till ett mycket prisvärt alternativ. Med naturlig betäckning ökar chansen att få dräktigt. Hotlix har hög dräktighet, även på "problemston".

Bilder

Hotlix Unghäst-VM Zangersheide -22

Hotlix Unghäst-VM Zangersheide -22

Hotlix Unghäst-VM Zangersheide -22

Hotlix Unghäst-VM Zangersheide -22

Hotlix Unghäst-VM Zangersheide -22

Hotlix Unghäst-VM Zangersheide -22

Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.