Hingsthållarens egen beskrivning av Candide (SWB) 9520

Candide godkändes vid SWB bruksprov 2021 med fina omdömen kring ridbarhet och samarbetsvillighet. Candide fick även höga exteriörpoäng men bland annat en 9a för "Ben".

Som 4-åring tävlade Candide 1-metersklasser och fick vid Global Trucks Youngster Tour 80,5 % för sin hoppning.

Som femåring (och även nu som 6-åring) har Candide tävlat felfritt upp till 120-klasser.

Candide 9520 är oerhört okomplicerad i både ridning och hantering. Han tar gärna en galopp på stubbåkern och skuttar över diken i skogen, men älskar att tävla och visa upp sig!

Candide 9520 har en kombination av världens bästa gener för fälttävlan. På rankinglistor över årets framgångsrikaste fadershingstar hos WBSFH ligger Kannan på 4e plats för hoppning och 9e plats för fälttävlan. Jaguar Mail ligger som 4e fälttävlanshingst 2022, och toppade för 2021. Jaguar Mail har inte varit rankad sämre än 5a i världen sedan 2015!
Med Peter Eriksson i sadeln hoppade Jaguar Mail själv OS i Hongkong (hoppning) .
Vid Fälttävlans-OS i Tokyo hade hingsten tre avkommor, på VM 2022 har hela fem hästar Jaguar Mail som pappa.

Kannan är en toppförärvande hingst som både tävlat själv - och lämnat avkommer - på högsta nivå. Finns otaliga meriter från denna hingst
Han vann fem-, sex- och sjuårschampionatet i Belgien. Som sexåring var han dessutom i final i unghäst-VM. Kannan vann i Nations Cup i Lissabon 2000 och 2001, då han dessutom var enda dubbelt felfria häst. Han tog bronsmedalj i Franska Mästerskapet 2003, kom tvåa i Nations Cup i Gijon 2004 och segrade i Franska Mästerskapet 2005. OSV!

Candides mor Jeanne d'Arc har själv tävlat 120 som unghäst och är en dotter till Elitpremierade Virginia Wolf. Virginia Wolf har producerat flertalet tävlingshästar: Märta Louise (160H), Virginia Beach (150H), Elvira Madigan (135H), Wilma Rudolph (PSG/ Inter I). Candide blev hennes enda avkomma.

Candides första årgång är född 2022 och det verkar som han förärver sitt temperament och sin exteriöra korrekthet. Vi tror att det finns massor kapacitet i generna till att producera hästar som är roliga och trevliga varje dag men har det lilla extra på tävling!

Candide har 46% fullblodsinslag. Fri från WFFS.

Vid frågor eller ytterligare information kontakta ägare Pia Eriksson 0705936524
Candide finns att se på vår gård utanför Kumla (där han bott sedan ha var 6 månader). Vi har stor erfarenhet av hästar ur denna stostam och bistår gärna i diskussion kring ert sto!

Bilder

Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.