Hingsthållarens egen beskrivning av Emmerton (ex Raldolala) 1024

Emmerton har en otroligt fin meritlista. Han godkändes i Adelheidsdorf som 3-åring och var då överlägsen vinnare av bruksprovet. Han är en av få hingstar från den berömda ”sina”-linjen som producerat många topphästar ( Obelix, Ladidor, Modest, Tersina, Nintendo bara för att nämna några få). År 2002-2005 verkade han i avel i Sverige. Peter Eriksson tävlade honom då med framgång i unghästchampionaten och vidare upp till medelsvår klass.
Emmerton fick sedan en internationell karriär med Jur Vrieling i sadeln. Han gjorde under åren 2008-2012 över 60 CSIO-starter med otaliga Nations Cup & världscupkval. År 2008 blev han Holländsk mästare i hoppning.
De äldsta avkommorna är placerade i Internationell svår hoppning. Flera har deltagit framgångsrikt i årgångsfinalerna. Emmerton har flera godkända hingstar efter sig bland annat Niveau 1136 som vann det svenska bruksprovet 2007 & är nu placerad i svår internationell hoppning. I Holland finns även Freeman VDL , även han vinnare av KWPN:s bruksprov 2013. Jur Vrieling tävlar honom nu och Freeman verkar i avel på VDL Stud.
Emmerton tilldelades ELIT 2016 för sina goda avelsresultat i Sverige. Det är också värt att nämna Emmertons fina dräktighetsresultat som legat över 92% i dräktighet 4 år i rad.

Bilder

Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.