Hingsthållarens egen beskrivning av Bon Coeur 1389

Bon Coeur har en fantastisk elasticitet, kraftfulla men samtidigt lätta och luftiga gångarter. Han var premiehingst i Verden 2014, vann sitt 30-dagarstest i Schlieckau i ett mycket starkt startfält med totalpoängen 9,1 i gångarter.

BLUP
Horsetelex
Hippomundo
Under 30-dagarstestet belönades han med maxpoängen 10,0 ett flertal gånger. Bon Coeur har otaliga gånger belönats med 9,0 i ridbarhet i kvalen till Bundeshampionat. Han har dessutom varit champion i Hannover 2016 och var både som tre- och fyraåring vice-Bundeschampion i Warendorf. Bon Coeur är en riktigt modern sporthäst, med sina tre mycket goda gångarter, sin fantastiska mekanik och suveräna ridbarhet. Han tilldelades 2017 utmärkelsen Weltmeyer-Prize från Hannoveranarförbundet för sitt magnifika år i sporten.

Bon Coeur gjorde i september 2018 sin första start i Sverige. Han hade i 6-årsprogrammet hela 93%, med en 10:a för framtidsutsikter. Bon Coeur gjorde en till start under hösten, en MsvB:5 där han vann med 73,2%. Bon Coeur inledde tävlingsåret 2019 starkt med en vinst i i 7-årsprogrammet med 80,3%. Han vann även sin andra start och var tidigt färdigkvalad till Falsterbo.

Bon Coeur hade med Caroline Darcourt i sadeln en mycket framgångsrik 7-årssäsong, ekipaget övertygade i de tyska uttagningarna till unghäst-VM och blev slutligen första reserv till det tyska laget. 2020 inleddes storstilat med en andraplats i St Georges (72,4%) och den första vinsten i internationell Intermediaire I (71,9%) i Wellington. Under den andra tävlingshelgen i Wellington vann ekipaget den internationella CD1I* Prix St Georges-klassen med 72,9%.

Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.